• Interieurbouwer

  • Bakkersgast

  • Grootkeukenmedewerker

  • Metselaar

  • Onderhoudshulp

  • Winkelhulp

  • Schilder-decorateur

  • Hoeklasser

  • Kappersmedewerker

Dag van de jeugbeweging!

Deze ochtend kwamen heel wat leerlingen en personeelsleden in hun outfit van de jeugdbeweging aan op school. KSA, Chiro, Scouts,... Iedereen was vertegenwoordigd!

Deze voormiddag was er ter gelegenheid van de dag van de jeugdbeweging een lekkernij uit de bakkerij voor iedereen. Over de middag kon iedereen spelletjes spelen met juf Melian in de tuin, net als bij de jeugdbeweging. 

Heb jij ook interesse in een jeugbeweging als activiteit tijdens de vrije tijd, kom dan zeker eens langs in het GOK-lokaal, we zoeken mee naar iets wat past bij jou.

  

Voor de eerste keer gaan stemmen...

Heel wat van onze oudste leerlingen gingen op 14 oktober voor het eerst gaan stemmen. Om hen hierop voor te bereiden werd er de afgelopen weken door een groot deel van hen een bezoek gebracht aan de bib, waar je het stemmen kon gaan oefenen. Benieuwd naar de uitslagen? Bezoek dan de website van 'Vlaanderen kiest'. Mocht je nu nog niet gaan stemmen, maar misschien de volgende keer wel? Bezoek dan de website 'watwat', waar je alle info over stemmen en verkiezingen vindt. Een geldige stem uitbrengen is immers belangrijk; je kiest iemand die jou mag vertegenwoordigen in onze stad, provincie en land. Dit is niet altijd zo geweest...

  

Pedagogische studiedag voor het personeel

Op maandag 8 oktober mochten de leerlingen een dagje thuis blijven en het personeel mocht een dagje bijleren. In de voormiddag was er een spreker die kwam vertellen over hoe je als school het best kan werken aan herstel binnen een goede sfeer op school. In de namiddag werden er een 15-tal organisaties bezocht. Iedereen mocht iets kiezen wat hen interesseerde. Er waren bezoeken aan A'kzie, de armoedevereniging van Kortrijk, VORK, het sociaal restaurant, de Korbeel, andere scholen, de Waak, het Veer en zoveel meer. Een zeer interessante dag voor iedereen!

           

Curieuzeneuzen: goed resultaat voor Kouter Kortrijk!

Vorig schooljaar nam onze school deel aan het onderzoek naar luchtkwaliteit, genaamd 'Curieuzeneuzen'. Uit de test is gebleken, dat onze schoolomgeving goed is, daar zijn we heel erg blij om!

We blijven inzetten op weinig verkeer rondom de school en een groene omgeving, zodat dit in de toekomst ook zo blijft.

Het 2de jaar ontdekt Kortrijk

Op donderdag 4 oktober trokken de leerlingen van het 2de jaar door Kortrijk. Ze pikten de tentoonstelling PLAY mee en ontdekten heel wat nieuws in Kortrijk. Er was een bezoek aan de bib, de wereldwinkel, de politie, de post, de Lijn, de stadsmoestuin, het belfort, de toeristische dienst,... Veel te veel om op te noemen! Ondertussen was er een toneelvoorstelling van de Guldensporenslag. Sommige leerlingen kwamen de burgemeester tegen en in wel 30 etalages waren er foto's van de leerkrachten. Een extra oefening voor de aandachtige kijkers dus en dat onder een stralende zon!

  

Kouter Kortrijk, de sociaalste school?

Op donderdag 27 september kwam Katja langs van de sociaalste school voor een workshop voor de leerlingen van 2 KM, 3 IB en 3 HL. Deze leerlingen zullen de trekkers zijn van het project. Zij zullen samen met hun leerkrachten tonen aan de school hoe je veilig kan omgaan met sociale media, waarop je moet letten en waar je je niet aan moet laten vangen. De leerlingen schrijven ook een gedragscode hierrond uit, zodat iedereen in duidelijke taal weet waaraan hij of zij zich best houdt. We gaan er alvast 100 % voor om de sociaalste school te worden!

Pagina 1 van 24